Energy Bodywork

Energy Bodywork is een uniek ‘qi first, strength second’ behandelsysteem. Het is onderdeel van Yin Style Bagua en gebaseerd op de I Ching, het boek van veranderingen. Tot voor kort werd het ook wel ‘Imperial Bodywork’ genoemd omdat veel technieken afkomstig zijn en toegepast werden ten tijde van de late Qing-dynastie aan het Chinees keizerlijk hof.

De ‘qi first, strength second’ manier van behandelen geeft diepe ontspanning gecombineerd met een sterk genezende werking. De ontvanger (cliënt) ervaart dit in zijn/haar lichaam als warmte, tintelingen of een stromend gevoel. Door de diepe ontspanning wordt je kritisch analytisch denkvermogen gestimuleerd om meer op de achtergrond te blijven zodat het genezingsproces kan worden aangesproken om ziekte en onbalans te herstellen.
Door de voortdurende Daoyin/ Qigong beoefening verkrijgt de therapeut de specifieke qi gevoeligheid, kracht en vaardigheid of Gongfu die nodig is om in dit systeem tot zulke goede resultaten te komen.
Het is het een geweldig behandelsysteem met positieve effecten voor een grote verscheidenheid aan klachten. Het werkt o.a. super goed om stress klachten teniet te doen en vitaliteit /energie terug te krijgen. Het gebeurt regelmatig dat iemand binnen een paar minuten op de tafel ligt te snurken.
Veel van behandeltechnieken zijn zacht en vol qi maar er zijn er ook paar die wat steviger zijn.

Voorbeelden van te behandelen klachten zijn:
Een te hoge Stressrespons,
Burn-out,
Chronische vermoeidheid,
ME,
Hoofdpijnen,
Emotionele instabiliteitsklachten,
Acute en chronische pijnklachten,
Reumatische klachten,
Gewrichtsklachten,
Nek-, schouder- en rugklachten,
knie-, heup- en voetklachten,
RSI klachten,
Hoge bloeddruk,
Etc.,

Afpraak en informatie

Zie bij contact!