Nieuwsarchief

“Depressie verhoogt beroertekans bij vrouwen”

16-08-2011

Volwassen vrouwen met een depressie hebben 29% meer kans op een beroerte dan vrouwen die geen depressie hebben. Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in Stroke, het tijdschrift van de American Heart Association. De auteurs van deze studie, van de Harvard Medical School in Boston, voegen hieraan toe dat vrouwen die SSRI’s slikken een 39% hogere kans hebben op het krijgen van een beroerte.

Bron: Pharnaceutisch Weekblad

Lees meer of Click here to read more…
—————————————————————————–

“Stress van de moeder bereikt de baby in de baarmoeder.”

20-7-2011

De baby kan hier blijvende schade aan overhouden. Dat stellen Duitse onderzoekers.
De onderzoekers hebben geconstateerd dat de stresshormonen een biologische verandering in het ongeboren kind te bewerkstelligen als de moeder erg gestrest is, bijvoorbeeld, als gevolg van een gewelddadige partner. De onderzoekers denken dat het kind hierdoor later minder goed met stress om kan gaan.
Lees meer…. of

Click here to read more…

————————————————————-

“Stadsmens heeft gestresst brein”

De volkskrant 23-06-11. Stadsmensen hebben echt andere hersenen dan plattelandsbewoners. Hun emotiecircuits staan scherper afgesteld. Dat verklaart mogelijk waarom inwoners van de stad zoveel vaker last hebben van schizofrenie, angststoornissen en depressies. Dat schrijven Duitse onderzoekers in het vakblad Nature.
Lees het hele artikel in pdf: Stadsmens heeft gestrest brein

———————————————————————-