Qigong vormen

Bij de Gele Draak worden 3 Qigong vormen geoefend. Deze vormen volgen elkaar logisch op, en worden in doorlopende cursussen geleerd en geoefend. De vormen zijn:

 • 5 klanken qigong
  Deze qigong vorm is eenvoudige vorm te leren en is in een relatief korte tijd uit te voeren. Door middel van het combineren van klanken, visualisatie en ademhaling worden de organen geactiveerd en in betere conditie gebracht. De adem-haling bouwt de energie op en met de klanken en de visualisatie wordt de energie in het lichaam in een bepaalde richting geleidt.
 • Medicijn Boeddha – You Shu Gong
  Deze qigong vorm is de volgende stap. Hierbij worden de meridianen en de energie- en bloedsomloop versterkt. Een ideale vorm om het lichaam actief te verfrissen en het denken verder te verscherpen door het tot rust te brengen. Hierbij wordt verder verdiept in de combinatie ademhaling en visualisatie.
 • Hunyuan Qigong – Xin Yi Neigong
  Deze vorm bestaat uit 12 Neigong oefeningen. Hunyuan qigong versterkt het immuunsytseem en verbetert de qi en bloedcirculatie.
 • Taichi Qigong

  Tai Chi Qigong is een bewegingsvorm met schijnbaar hele eenvoudige oefeningen en juist in die eenvoud ligt haar grote kracht: het zijn oefeningen die rust en ontspanning combineren met lichamelijke activiteit. Het is een manier van bewegen die gezondheid en welbevinden bevordert. Het brengt je lichaam en geest in balans waardoor je jezelf beter thuis voelt in je eigen lichaam.

 • Fang Song Gong of Relaxatietraining Qigong

  Door middel van eenvoudige oefeningen leren ontspannen te bewegen. Op die manier ervaar je hoe je lichaam zich bij een bepaalde beweging minimaal hoeft in te spannen. Het zijn heerlijke ontspannende oefeningen met de volgende kernwoorden: bewust en kalm, vrij van inspanning, ontvankelijk, warm en geworteld. Een Chinese uitdrukking is: ‘Zo ontspannen als een bloem’

  Deze ontspanningsoefeningen en bewegingsvorm sluiten perfect op elkaar aan waardoor je veel sneller ervaart wat het allemaal met je doet. Dit is niet in woorden uit te drukken, dit kun je alleen ervaren!